Active Pure

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, επιστήμονες από το Κέντρο Wisconsin Space Automation and Robotics (WCSAR) το οποίο χρηματοδοτείται από την NASA, εργάζονταν για τη βελτίωση μεθόδων καλλιέργειας φυτών στο διάστημα. Οι ερευνητές, με τη βοήθεια του Διαστημικού Προγράμματος Ανάπτυξης Προϊόντων στο Διαστημικό Κέντρο Πτήσης της NASA Marshall, προσπαθούσαν να λύσουν το πρόβλημα της συσσώρευσης αερίου αιθυλενίου γύρω από φυτά που καλλιεργούνται στο κλειστό περιβάλλον του διαστημικού σκάφους, το οποίο προκαλούσε πρόωρη φθορά και καταστροφή των φυτών.
Για την λύση του προβλήματος, η ομάδα ανέπτυξε έναν «καθαριστή αιθυλενίου» χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα αρχή της φωτοκαταλυτικής οξείδωσης, όπου ο φωτισμός UV και το διοξείδιο του τιτανίου διασπούν οργανικές ενώσεων όπως το αιθυλένιο.
Η ομάδα WCSAR εργάστηκε για να δημιουργήσει ένα σύστημα το οποίο θα είχε την δυνατότητα να λειτουργεί σε ένα διαστημικό περιβάλλον. Η πρώτη συσκευή μεταφέρθηκε με επιτυχία και λειτουργούσε στο Space Shuttle Columbia το 1995, αποδεικνύοντας ότι το σύστημα θα μπορούσε να λειτουργήσει βοηθώντας στην καλλιέργεια φυτών στο διάστημα.


Τα προϊόντα ActivePure σχεδιάστηκαν γύρω από την ιδέα της NASA. Η ομάδα της Aerus υιοθέτησε την τεχνολογία space ethylene scrubber του διαστημικού σταθμού και την ανέπτυξε περαιτέρω για τη δημιουργία προϊόντων τα οποία ωφελούν τους ανθρώπους στην καθημερινή τους ζωή.


Η ActivePure τεχνολογία έχει επικυρωθεί σε πολυάριθμες μελέτες, αποδεικνύοντας ότι μειώνει δραματικά τις συγκεντρώσεις μολυσματικών αερολυμάτων, εξουδετερώνοντας ιούς και βακτήρια συμπεριλαμβανομένων των ανθεκτικών στη μεθικιλλίνη όπως ο MRSA.
Οι συσκευές ActivePure έχουν εγκατασταθεί σε εγκαταστάσεις όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος μολύνσεων όπως σχολεία, νοσοκομεία, εστιατόρια, χωρίς να αποκλείονται άλλες εφαρμογές. Μετά την εγκατάσταση, οι δοκιμές έδειξαν ότι ο αριθμός βακτηρίων και τα σωματίδια αέρα μειώθηκαν δραματικά.
Η φωτοκαταλυτική οξείδωση αν και έχει τις ρίζες της στο διαστημικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα στον καθαρό αέρα και νερό για αστροναύτες, ο πιο σημαντικός αντίκτυπος είναι η βελτίωση της καθημερινής ζωής στη Γη.

H μοναδική τεχνολογία ActivePure’s Proactive Pathogen Defense ™ δημιουργεί συνεχώς οξειδωτικά μόρια που μειώνουν σημαντικά τους ιούς, τα βακτήρια, τις οσμές και τις πτητικές οργανικές ενώσεις – τόσο στις επιφάνειες όσο και στον αέρα.
Σε ανεξάρτητες εργαστηριακές δοκιμές τρίτων, το ActivePure έχει αποδειχθεί ότι καταστρέφει έως και 99,99% των παθογόνων, συμπεριλαμβανομένων των SARS-CoV-2 (ο ιός που προκαλεί COVID-19), γρίπη των πτηνών, E.Coli, MRSA, Norovirus, Staph βακτήρια, Candida, γρίπη των χοίρων, ηπατίτιδα, Legionella, HIV και άλλα.

Η τεχνολογία ActivePure έχει αποδειχθεί αποτελεσματική έναντι ενός ευρέος φάσματος κλινικά σχετικών παθογόνων. Κάθε παθογόνο έχει ένα διαφορετικό επίπεδο αντίστασης που περιγράφεται στην ιεραρχία των παθογόνων όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα. Αυτή η ιεραρχία χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην πρόβλεψη της ικανότητας μιας συσκευής ή μιας χημικής ουσίας να σκοτώνει ένα αναδυόμενο παθογόνο.
Η ActivePure έχει αποδείξει 99,99% + αποτελεσματικότητα έναντι των σπόρων Bacillus Globigii. Επιτυγχάνοντας αυτό, η Active Pure είναι σε θέση να διεκδικήσει αποτελεσματικότητα έναντι παθογόνων κατώτερης κατηγορίας στο κάτω μέρος της πυραμίδας, όπως το SARS-CoV-2 που είναι υπεύθυνο για τον COVID-19. Επίσης υπάρχουν αποτελέσματα δοκιμών έναντι του SARS-CoV-2 από ανεξάρτητους φορείς. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Αμερικανικού Οργανισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) για να δείτε την Επισκόπηση του Dr. William Rutala σχετικά με τα τρέχοντα μοντέλα ιεραρχίας απολύμανσης ή να κατεβάσετε τη Λευκή Βίβλο τους.

Κατηγορίες